Ontinyent ultima els preparatius per a una nova edició de les seues 24 Hores esportives, la festa de l’esport que cada any organitza la regidoria d’Esports al poliesportiu municipal, i que en esta edició s’estima que reunirà a més de 2.000 esportistes de dins i fora de La Vall d’Albaida els propers dies 19 i 20 de juliol. 

El regidor de l’àrea, Ferran Gandia, explicava que “van a ser més d’una quinzena de modalitats esportives, en una jornada repartida en dos dies on Ontinyent torna a mostrar-se com la ciutat esportiva que és, amb un important moviment de clubs als quals els agraïm la implicació en l’organització d’esta festa que cada any atrau també esportistes d’altres localitats d’altres comarques i fins i tot d’altres províncies”, assenyalava. 

D’aquesta manera, des de les 19:00 hores de divendres 19 de juliol i fins les 22:00 hores de dissabte dia 20 es succeiran competicions i proves de tot un seguit de modalitats. Algunes d’elles de forma ininterrompuda, com és el cas del futbol sala, volei, i frontennis. Al llarg de la jornada hi haurà també dos tornejos de bàsquet, futbol 7, tennis, pàdel, pilota, natació, balls de saló, gimnàstica rítmica i aeròbic, a més d’exhibicions de arts marcials i proves d’atletisme de participació oberta. Igualment es faran exhibicions i tallers de dansa urbana en diversos estils, i una crono de BMX que tornara a ser l’única prova que es duga a terme fora del poliesportiu, en aquest cas al pumptrack de Benarrai. Les 24 hores esportives també inclouran una partida professional de raspall divendres 19 de juliol a partir de les 23:00h entre Ivan i Bossio contra Marrahí i Raúl. Prèviament, hi haurà partides de xiquets i xiquetes de 18:00 a 22:00 hores. Per altra banda, la piscina descoberta tindrà accés lliure en la jornada de divendres fins les 03:00 hores de la matinada, i dissabte des de les 12:30 i fins les 20:00 hores. A més, hi haurà 'pool party' de 19:00 a 21:00 hores en la piscina. 

Ferran Gandia remarcava que “l’ambient de les 24 hores és únic i molt especial, cada any la gent que ve de fora ens felicita per un esdeveniment de referència a les Comarques Centrals, on animem a participar no sols com a esportistes sinó com a espectadors i espectadores, ja que passar-se pel poliesportiu durant les 24 hores és un gaudi per a totes les persones a les que els agrada l’esport”. 

El regidor també tenia paraules d’agraïment per a les persones que formaran part del dispositiu previst, que a més de les forces de seguretat i el personal municipal inclou també un servei de metge i ambulància medicalitzada i al voluntariat de protecció civil. Igualment, recomanava que tot i que existeixen nombroses zones d’estacionament als voltants del poliesportiu, “és recomanable acudir a peu fent un passeig de pocs minuts”.