Després de la festa del futbol que es va viure diumenge a El Clariano amb l’empat entre l’Ontinyent 1931 i l’Elx Il·licità, el conjunt blanc-i-negre visita al Villarreal ‘C’. Roberto Bas analitza en la prèvia el que serà el partit contra el filial groguet després de dues derrotes fora de casa, on els ontinyentins buscaran seguir en la lluita per la 2a plaça.

- Amb què es queda del partit contra l’Elx Il·licità?
Em quede amb la manera en la que va competir l'equip contra un conjunt com l'Elx. Vam ser molt valents, arriscant en camp contrari, tractant de buscar sempre l'1 vs 1 defensiu, guanyant els duels... És el que havíem demanat després del partit contra l'Utiel. És la línia que hem de seguir. Vam veure un canvi molt significatiu i que ens va agradar molt. D'ací a final de temporada hem de continuar intensificant eixa intensitat sense baló perquè el rival no jugue còmode.

- L'Ontinyent 1931 ara és tercer després de moltes jornades en segon lloc. Com està l'equip?
L'equip està bé, està satisfet amb la línia que porta, amb el treball que vam fer davant l'Elx. És cert que hem caigut un lloc en la posició. Ens porten un punt d'avantatge. Però, el que no és normal són els punts del Jove Español. Està guanyant molts partits acabant-se l'encontre, i nosaltres seguim en una línia molt bona. En aquesta jornada portem un punt més que en la mateixa jornada de la primera volta. Per tant, estan fent-se les coses molt bé. Esperem que el Jove tinga el seu moment en el que perda, i nosaltres el que hem de fer és estar ahí. Això comença en guanyar en Vila-real, que no serà fàcil.

-Visiten un Villarreal ‘C’ que sols té 3 punts més que el tercer per la cua, com veu al rival?
El Villarreal és un equip molt jove. Tots els jugadors són elegits, perquè al final són molt bons futbolistes. Però, no és com l'Elx, que és un equip jove però amb futbolistes que ja tenen una edat en quant a experiència en competicions. Jugadors com Iomar, que té 25 anys, el central, etc. Un equip del Villarreal podria estar entre 18 i 22 anys, i l'Elx entre 20 i 26 anys. Ahí està la diferència. A mi l'Elx m'agrada per la seua forma de competir que té, també sense baló. Són jugadors molt intensos. Ahí és on hem de traure'ls profit en el partit contra el Villarreal. Sabem que és complicat, perquè tècnicament estan ben dotats. Em referisc a control, passe, conducció, ràpids, gespa natural. Tot això suma a favor d'ells. Nosaltres anem a buscar els seus punts més dèbils per a emportar-se els tres punts de la Ciutat Esportiva.

- Ara venen dos partits seguits fora de casa, pensa que això pot perjudicar a l'equip?
No, és la competició. En la primera volta vam jugar dos partits seguits a casa, i ara ens toca jugar dos fora: Villarreal i Silla. Ara ens queden 6 jornades i hem d'agafar una recta final de campionat espectacular. L'equip ho sap, i d'alguna manera sap que ha de treballar per tirar la resta, tot el que queda. Millorar de cara a eixe "play-off", perquè matemàticament no està assegurat, però pense que anem a jugar-lo. Per a això, l'equip ha de créixer, siga en casa o fora. Al final, qui vol algo li ha de costar. Ací ningú va a regalar res. Però, no és un problema el que tingam anar fora de casa. És cert que les dues últimes eixides que hem fet hem perdut. Això ho hem de canviar i, a partir d'ahí, segur que l'equip millora.
A la baixa de Bonet s'afegeix Rafeta, que compleix 5 grogues. La resta estan tots disponibles.