El jove ontinyentí José Vila Gisbert, que prompte complirà els 26 anys, ha aconseguit el primer lloc en la prova d'equips en el primer Mundial de Carreres d'Obstacles (OCR), celebrat del 14 al 17 de setembre en Genk (Bèlgica). 
José Vila és membre de l'Associació Nacional OCRA Espanya i va formar equip junt a Samuel Torres (Madrid) i Juan Francisco Sánchez (Novelda), que és el seu entrenador i company, en la prova de 6'5 km, on van quedar vencedors. 
L'ontinyentí va realitzar les altres tres proves, que eren individuals. En la cursa de 3km, va quedar 5é en el seu grup d'edat (25-29 anys); en la de 15km en el lloc 23º, i en la de 100 metres, amb un temps de 36 segons, es va quedar a tan sols un segon i mig per classificar-se per a la següent fase.
La prova amb més dificultat per a ell va ser la de distància llarga. "Ens van dir que serien 60 obstacles, i, per problemes de logística, l'organització sols va poder col·locar la meitat, i jo, per exemple, sóc millor corredor en obstacles que en la carrera en sí", destaca. 
Per altra part, la prova de 3km és la que millor se li dona, i per ell quedar en 5é lloc és tot un orgull. De fet, en distància curta es va proclamar en 2023 subcampió d'Europa i campió d'Europa en 2022. El seu pròxim objectiu és la Medieval Extrem Race, en Mutxamiel, que tindrà lloc el 15 d'octubre.