Albaida s’ha convertit en la primera localitat de la comarca de la Vall d’Albaida en reiniciar l’activitat morocristiana. Així, el passat 10 d’octubre es va celebrar la desfilada de Moros i Cristians a la que han preferit anomenar ‘Entraeta’ el lloc d’Entrada, ja que este any no ha hagut càrrecs ni tampoc altres elements com ara ballets, que no van tindre temps per preparar les seues coreografies. 
A pesar d’això, alegria i molta emoció viscuda estos dies que pareixia que no arribarien mai per que, al fi, han arribat gràcies a una substancial millora en la situació de la pandèmia. “Estem molt contents perquè tot el poble s’ha bolcat”, assenyala Vicent Bellver, president de la Junta Central de Moros i Cristians d’Albaida, qui assegurava que han sigut uns dies “molt emotius per tot el que hem viscut i estem vivint”, apuntava. 
Un dels aspectes que va mantindre en espera a l’organització fins l’últim moment va ser el format de la desfilada, que en un principi des de les autoritats sanitàries instaven que fora en batalló. “Va ser just el dia d’abans quan vam tindre la notificació que es podria desfilar en esquadra”, explica Vicent Bellver. El que sí que no va faltar va ser la mascareta, que portaven els festers que desfilaven a excepció del cap d’esquadra. 
Van participar entre 350 i 400 festers, tal i com explica Bellver, i encara que no va haver ballets sí que van participar cavalls, i també bandes de música en tot el seu esplendor, amb “entre 50 i 70 músics”, que és “l’habitual en Albaida”, comenta Bellver. 
La noteta d’enguany és que es va presentar, el dia 9, l’Himne del fester d’Albaida, una peça amb lletra de Jordi Llácer Izquierdo i Guillem Soler Descals, del compositor Juan Carlos Sempere Bomboí. 
Altra novetat va ser el pregó, que es feia per primera vegada i que va estar a càrrec de Vicent Bellver. Des de la Junta Central manifesten la seua satisfacció per la bona acollida de les festes, tant dels festers com del públic assistent.