El grup musical "Baketà" és el grup guanyador del primer concurs “Sona Ontinyent", posat en marxa per l’Ajuntament per promoure l’activitat cultural i musical, i donar la possibilitat als grups locals de visibilitzar-se. Així, el grup guanyador decidit per la pròpia ciutadania a través dels seus vots a través d’Instagram actuarà el proper 23 d’agost junt a Auxili, a Fúmiga, Jazz Woman i el DJ "Plan B", a més d'emportar-se el premi d’una targeta consum de 500 euros per utilitzar als establiments adherits a Comerç IN i AHVAL, que col·laboren amb la iniciativa.
La regidora de Festes i Tradicions, Angels Muñoz, qui donava l'enhorabona al grup "Baketà" destacava que "aquest concurs és una de les novetats de les festes d’enguany, que ens permet continuar impulsant la cultura a Ontinyent" i recordava que "l’actuació del grup guanyador serà un bon aparador per donar a conèixer el seu treball musical davant  moltíssima gent i actuar amb grups consolidats al panorama musical valencià".
En aquest sentit, desde Baketà mostraven la seua alegria i donaven les gràcies a l’Ajuntament per esta oportunitat perquè "fem un estil de música que la gent no està acostumada. Aquest concert és una oportunitat perquè un públic diferent ens conega. És un repte i una oportunitat".
Baketà naix en el 2005 per un grup d'amics captivats pel potent so dels “Blocos percusivos.” Aquestes vibracions desperten l'espurna que detona la creació del grup. En els inicis on el bloco era purament percussiu es va experimentar amb tots els ritmes i variants possibles, els quals van portar al grup a conèixer de primera mà tots els estils. Va créixer tant que va arribar la nova idea de la creació de Baketà Reggae Fusión. Espectacle que dóna nom al nou treball discogràfic de Baketà Reggae Fusión. Aquesta formació fusiona temes propis i versions amb una base de ritmes afrobrasilers influenciats pel reggae i la música llatina, creant un espectacle musical creatiu i visual ple d'energia. Baketà Reggae Fusion ha estat per tota la geografia nacional participant en els festivals més importants de Samba Reggae com a Arte Samba, +KSamba, Percumon, Axè, Al-Sambalus i molts més.