El Fester Major de les Festes de Sant Antoni d'Ontinyent, Jordi Lurbe, explica com estan preparant unes festes que sembla tornaran a estar marcades per la situació sanitària i la inestabilitat actual respecte a la covid-19.

- Com afronta ‘les seues Festes’ després d'un any en què no es van celebrar?

- Es presenten amb molta incertesa. Quan creiem que la situació anava a millorar, l'explosió de la sisena ona després de les celebracions de Nadal, cap d'any, Reis, etc., la situació ha empitjorat molt. És un any en què la situació sanitària serà la que marque a cada moment la celebració o no dels actes. El que sí que puc dir és que intentarem fer tots els actes possibles dins del que marque la normativa sanitària.

- Perillen uns més que uns altres, no?

- Nosaltres pensem que els actes que es realitzen en l'exterior no hauria d'haver-hi cap problema a poder-los realitzar, el que caldrà veure és com va evolucionant la situació per a decidir el que puguem o no puguem fer dels actes interiors o aquells que requerisquen més contacte. L'evolució sanitària serà la que guiarà tot, estarem esperant com evoluciona dia a dia la situació i el que ens comenten, posant sempre per damunt la salut de les persones.

- Com estàs afrontant aquesta edició de les Festes tan especial per a tu?

- En el meu cas, al viure a Castelló, se m'ha fet una mica estrany, ja que no he pogut participar plenament de la festa, ja que els grans avanços se solen donar entre setmana, per la qual cosa no he pogut acudir a les reunions, encara que tenia al meu pare que m'ha representat i que gràcies a ell he pogut tirar cap avant en tots els actes.
Respecte a com ho afronte, doncs amb molta il·lusió, la veritat, és un càrrec que no m'esperava tindre i que amb l'ajuda del meu pare entre setmana i tot el meu treball quan torne per al cap de setmana, tractarem de posar el major dels esforços perquè tot isca bé.

- El seu càrrec anava a ser en 2021. Haver esperat enguany li ha fet perdre il·lusió o el contrari?

- Jo crec que tinc més il·lusió fins i tot que la que tenia l'any passat. No va ser plat de bon gust cancel·lar les Festes pel treball i il·lusió que hi ha darrere, però això farà que afrontem aquesta edició amb més ganes que mai, tant jo com tota la Junta. Això és el que estic veient en tot el treball de preparació previ.

- Quin és l'acte que més il·lusió li fa viure?

- Com mai he estat involucrat en la festa, mai havia participat en cap acte pel que et podria respondre millor a aquesta pregunta si me la fas al febrer. Si haguera de dir ara mateix i sense viure'ls tots, l'acte d'anar a tallar la llenya i la preparació per a la ‘plantà’ va ser un acte molt bonic, per la qual cosa intuïsc que l'acte de la ‘plantà’ també m'agradarà molt.

- Per a qui vaja a ser el seu successor, com li diria que es viu aquest càrrec?

- Tota la gent que envolta aquesta festa és meravellosa i tenen una gran solidaritat. Sentirà el suport de tots des del minut un, per la qual cosa no ha de preocupar-se. Li faran molt fàcil la participació en la festa.

- Un últim missatge per a la ciutadania en general i els veïns del barri en particular?

- Els diria que amb la màxima prudència i amb sentit comú tractarem de tirar avant la festa i tots els actes que puguem. Amb tot el que estem passant, cal gaudir d'una festa com aquesta de barri, però sempre des de la cura i sabent que la salut va primer.
També m'agradaria, encara que ja li ho solc dir, agrair al meu pare tot el treball que ha estat fent per mi per a poder tirar avant aquesta festa, ja que no haguera pogut ser partícip. Aprofite aquestes línies per a tornar-li-ho a agrair i que ho sàpia tot Ontinyent.