L'Associació de Festes de la Puríssima d'Ontinyent ha fet públic el nom del pregoner i de la presentadora del cartell anunciador i programa d'actes. Així, l'encarregat de pregonar les Festes de la Puríssima 2019 serà l'actual bisbe auxiliar de València, Javier Salinas. El pregó serà el dia 24 de novembre.
Javier Salinas va nàixer a València el 23 de gener de 1948. El pregoner de 2019 va cursar estudis eclesiàstics en el Seminari Metropolità valencià i va rebre l'ordenació sacerdotal al juny de 1974. És doctor en Catequesi per la Pontifícia Universitat Salesiana de Roma. El seu ministeri sacerdotal el va iniciar en la Parròquia de Sant Jaume de Montcada fins a 1976, quan va ser nomenat, i per un any, superior del Seminari Menor de València. En 1977, va ser nomenat consiliari del Moviment Júnior.
Després de la seua estada a Roma, va tornar a València com a delegat episcopal de Catequesi fins que 1992 va ser designat Capellà i director espiritual en el Col·legi Seminari Corpus Christi de València. En 1992 va ser nomenat per Juan Pablo II bisbe d'Eivissa, seu de la qual va estar al capdavant fins a 1997, quan va ser promogut a la diòcesi de Tortosa. El novembre de 2012 va ser nomenat bisbe de Mallorca i membre del Consell Internacional per a la Catequesi (COINCAT), organisme consultiu vinculat a la Sagrada Congregació per al Clergat.
El 8 de setembre de 2016, la Santa Seu va fer públic que el papa Francisco, acceptava la seua renúncia al capdavant de la diòcesi de Mallorca, per a passar a ser bisbe auxiliar de València. 
Per part seua, Mª Teresa Gandia Borredà serà l'encarregada de presentar el programa i el cartell, acte que tindrà lloc el 26 d'octubre. Després d'estudiar en el col·legi Puresa de María, es va diplomar en Magisteri, especialitat Llengua Anglesa. També és titulada professional en Dansa Espanyola i Llicenciada en Pedagogia de la dansa pel Conservatori Superior d'Alacant. 

Dedicada a la docència, actualment exerceix en el col·legi Rafael Juan Vidal i imparteix classes en Òpera. Des de l'Associació de la Puríssima destaquen que “és una amant de la nostra història, costums i tradicions, així com col·laboradora en quantes activitats es desenvolupen a favor dels nostres centres escolars”.
Col·laboradora del programa-revista de les Festes de la Puríssima i també del de Moros i Cristians, Mª Teresa Gandia Borredà ha format part del jurat del Certamen Literari Marià. Va ser angelet en 1993 i 1994.