Una vegada tancat el termini d’inscripcions, el I Concurs de Coca de Fira d’Ontinyent ja té participants: seran un total de 27 inscrits, 21 per a la modalitat amateur i 6 per a la modalitat professional, els qui mostraran les seues interpretacions del tradicional plat el proper dilluns des de les 12 a l’espai “Ontifira” al parking de la Sala Gomis. 

La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, explicava que la xifra “és positiva, i més comptant amb que és la primera vegada que es fa. Quant a la procedència, la part amateur la vam acotar exclusivament a la participació local, però a la part professional obríem el concurs a restauradors d’altres municipis, i en esta primera edició comptarem amb cuiners locals però també de València ciutat, l’Olleria i Aielo de Malferit”, assenyalava.

Les activitats de la jornada vinculades a la “coca de fira” començaran a les 11:00 hores amb la projecció d’un vídeo sobre l’elaboració de la coca de Fira Tradicional, comptant-se amb un posterior col·loqui amb el xef Santi Prieto (cap de cuina dels restaurants La Cuina i Sents, amb Estrella Michelin i Sol Repsol)  i sa mare, la youtuber Carmina Gramage, del canal “La Cuina de Carmina”. Les persones assistents podran gaudir d’un centenar de degustacions de dos tipus de coca, la més tradicional feta per Carmina i altra més avantguardista feta pel xef Prieto. Acte seguit, des de les 12:00 hores, s’exposaran les coques participants al concurs en sí, que repartirà premis per valor de 1.500 euros. A més a més, des de les 13:00 hores es comptarà amb l’animació musical del “Eva Romero Trio”.

De la final dels “Latin Grammy 2023” a Ontinyent

Àngels Muñoz també feia una crida a la ciutadania a assistir a l’acte inaugural que tindrà lloc divendres des de les 19:00 hores a l’aparcament de la Sala Gomis, que inclourà la lectura del privilegi reial a càrrec d’Inma Llinares i una posterior cercavila amb La Trocamba Matanusca i un grup d’animació. Es compta amb la particularitat que el cicle d’actuacions musicals que tindrà lloc a l’espai “Ontifira”, on diversos establiments d’hostaleria oferiran un un complet servei de tapes, serà obert per un dels grups finalistes dels premis “Latin Grammy 2023” que es repartiran dijous a la nit a Sevilla: Els valencians “Plena 79 Salsa Orchestra”, que assistiran a la gala i es desplaçaran des de Sevilla a Ontinyent.