Ontinyent està inmers de ple en les celebracions del Mig Any Fester, unes dates que indiquen que s’ha arribat a la meitat del camí d’espera per a les Festes de 2020.
Encara que des de primers de febrer estan duent-se a terme actes, la setmana gran sempre és la que més es fa esperar, i arrancarà el pròxim divendres 21 a les 18:00 hores de la vesprada i fins diumenge omplirà de festa i color els carrers de la localitat.
Precisament, eixe divendres a les 18:00, l’inici de les activitats serà amb la inauguració del Mercat Medieval, un dels grans atractius dels actes del Mig Any d’Ontinyent, i que enguany està marcat pel 775 Aniversari de la declaració de la ciutat com a Vila Reial, s’ha utilitzat una imatge del Mercat Medieval molt similar a la de la celebració d’eixe nomenament.
Eixos actes del 775 Aniversari són una de les grans novetats per a esta edició de 2020, pel que hi haurà representacions teatrals i històriques per tal de contar gran part de la història a partir d’uns textos del cronista oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu; la primera serà “La conquesta d’Ontinyent de Jaume I”, i la segona serà “Els agermanats d’Ontinyent”. La primera serà divendres al MAOVA i la segona després del pregó davant del Museu Fester. Hi haurà una exposició fotogràfica de l’Ontinyent del passat i l’evolució de la ciutat fins a hui en dia pels carrers de La Vila.
L’ambientació anirà a càrrec de Pep Gimeno ‘Botifarra’ que serà l’encarregat de posar música a la inauguració, però també participaran totes les associacions culturals de música tradicional d’Ontinyent, així com el Grup de Danses, que durant tot el cap de setmana animaran el Mercat.
Dissabte 22 hi haurà dos grans actes, a banda del sempre present Mercat Medieval, i és que és el dia gran de les celebracions. El matí arrancarà amb la final de futbol, seguir del dinar del Mig Any fins que, ja per la vesprada, tinga inici la tradicional desfilada a la qual els càrrecs 2020 debutaran en públic desfilant per primera vegada pels carrers d’Ontinyent.
Una de les grans novetats, i que fa créixer més encara aquesta celebració del Mig Any i ambientant el Mercat Medieval, tindrà lloc la celebració del primer Mig Any Fest, un festival de música on hi haurà música per a tots els gustos, des de les cançons pop/rock dels 80 amb el Grupo Eñe, fins a música més actual i canyera de Músics de Carrer, i acabant amb electrònica a càrrec de Nando Costa DJ. Tot al recinte de Tortosa i Delgado, on hi haurà barres i menjar per a qui ho desitje.
En la presentació a l’Ajuntament d’aquest Mercat Medieval 2020, l’alcalde Jorge Rodríguez comentava que “havíem d’arrimar el muscle per fer la ciutat i la festa. Volem que cada vegada vaja a més i pensem que hem aconseguit, junt a la Societat de Festers, que el programa quede molt més ric i aconseguir atraure així a més gent, tant a la desfilada, com al Mercat Medieval i al nou Mig Any Fest, on hem pensat en tots els públics”.