La comparsa Mossàrabs d'Ontinyent presentava divendres passat una exposició fotogràfica per a celebrar el 75 aniversari de la seua fundació. L'exposició es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 29 de juny, de dilluns a divendres (de 10.00 a 14.00) i de dimarts a dissabte (de 18.00 a 21.00).
A més, també amb motiu del 75 aniversari, el pròxim 20 de juliol, a les 20.00 h, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, la comparsa presentarà un llibre commemoratiu, obra de Ricardo J. Montés Ferrero i Ximo Gil Bayo, tots dos components de la comparsa des de fa més de 50 anys. L'obra també compta amb les aportacions del fotògraf Vicente Muñoz; de Pepe Prieto, l'home dels números i les estadístiques; Rafa Jordá, Ignacio Bordera i Rosana Ferrero com a cronistes dels anys de càrrec, així com de Rafa Reig, encarregat de rescatar les històries del passat, a més de nombrosos comparsistes que han aportat el seu granet d'arena per a comptar la intrahistòria de cada esquadra.
El llibre té un total de 368 pàgines i 548 fotografies i ha sigut maquetat, imprés i enquadernat per Impremta Minerva d'Ontinyent. Està organitzat en 22 capítols que van desgranant les vivències de la comparsa. Conté una reproducció facsímil de l'Expedient Administratiu Fundacional, amb els primers Estatuts i una crònica de les primeres Festes de 1949. També es dedica un apartat especial a la música festera, a les bandes de música de la comparsa i a la prolífica època del Mestre Ferrero, quan va ser mossàrab des de 1950 a 1967.