El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar ahir dijous la resolució que atorga a les festes de Sant Antoni de l’Ermiteta la declaració de Festes de d’interés turístic local.

Cal recordar que l’Associació de Llumeners de Sant Antoni va demanar a la Direcció General de Turisme esta declaració el 15 de gener. Poc més de dos meses després, i després de l’estudi de la documentació, s’atorga este títol honorífic de festa d’interés turístic local de la Comunitat Valenciana a estes festes tan tradicionals de la ciutat d’Ontinyent, que seran inscrites en el Registre especial de festes.

“La veritat és que estem molt contents per aquest reconeixement. Esta festa i el barrí de l’Ermiteta s’ho mereixien. Volem agrair el suport de l’Ajuntament que va ser qui ens va sugerir que sol-licitarem la Declaració i que es va informar favorablement la sol·licitud fent possible esta declaració”, explica Joan Antoni Tolsá, secretari de la Junta Rectora Permanent.

També la localitat d’Aielo de Malferit està d’enhorabona, perquè les seues Festes patronals i de Moros i Cristians han obtés també la declaració d’Interés Turístic Local. En este cas, la tramitació encara ha sigut més ràpida, ja que la sol·licitud la va presentar l’Ajuntament d’Aielo de Malferit el dia 13 de febrer i va comptar amb la proposta favorable del director general de Turisme.