La sèrie documental ‘El Camino del Cid: Diario de una Ciclista’, patrocinada pel Consorci Camino de Cid, del que forma part la Diputació de València, recorrerà el pròxim diumenge l'últim tram del Camino del Cid al seu pas per la província de València.
La primera parada de la periodista i presentadora Ainara Hernando serà Xàtiva. Allí, després de recórrer alguns dels llocs més destacats de la localitat, parlarà amb Miguel Soro, ex-ciclista professional. Després, Ainara anirà al paratge de la Cova Negra, on recorrerà amb Salvador Sanchis, també ex-ciclista professional i pare d'Anna Sanchis, ciclista olímpica valenciana, de la trajectòria de la qual es parlarà al llarg del recorregut. 
Després anirà a conèixer les festes de Moros i Cristians de la zona. Primer ho farà amb Mauri Segrelles, dissenyador de vestimenta de Montaverner, i després amb Vicente Pla, president de la Societat de Festers d'Ontinyent.
Una vegada finalitzada esta visita, la periodista anirà a Bocairent, on Rubén Molina, guia turístic de la zona, la rebrà per acompanyar-la al interior de les Covetes dels Moros. Per últim, Ainara entrarà a la província d'Alacant per Banyeres de Mariola i Biar.
La sèrie s'emet tots els diumenges a partir de les 20:00 hores en La 2 de TVE i permet l'espectador conèixer les localitats i llocs més destacats d'este itinerari al llarg de les huit províncies que l'integren: Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant.