La Junta de Festes de la Puríssima d'Ontinyent ha designat per pregonar el pròxim festeig patronal a Paloma Insa Rico. L'acte tindrà lloc dissabte, 26 de novembre, en el temple de Santa Maria.
L'ontinyentina Paloma Insa Rico, que en 2017 ja va tindre l'honor de ser la pregonera de les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent, és llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de València, no obstant, ha dedicat la seua trajectòria professional a la Comunicació.
Amb 17 anys, Paloma va iniciar la seua carrera a Ràdio Ontinyent, i va compatibilitzar este treball amb els estudis durant set anys. En 1991 va ser seleccionada per a presentar els informatius de Canal Nou (RTVV), on va treballar durant 24 anys. Com escriptora destaquen les seues dos novel·les Tres de Abril i Portadores del tiempo, que va obtindre el Premi especial del Jurat en el Certamen Internacional de novel·la 2020, de Montefiore, en Itàlia. Actualment, està pendent de publicar el seu nou llibre: Los fantasmas son mortales (El cáncer como rebeldía), basat en la seua experiència personal.