El passat diumenge 15 de gener va tindre lloc, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, la Junta General Ordinària de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve. A més dels tràmits ordinaris marcats pels estatuts es va procedir a l’aprovació del reglament de règim intern de l’associació. Este reglament ha estat el resultat d’un llarg procés de reflexió i ve a cobrir aquelles aspectes del funcionament de l’associació que no venien coberts pels estatuts. 
En l’anàlisi del seu primer any com a president de l’associació de llumeners, José María Micó va posar en valor el treball dels membres de la nova junta directiva fent incidència en els principals punts que han marcat este primer any:
- Elaborar i aprovar el reglament de règim intern de l’associació.
- Analitzar la situació en que es troba l’edifici de l’ermita de Sant Esteve i iniciar els tràmits pel seu manteniment.
- Aconseguir la incorporació de nous membres, joves, que permeten garantir la continuïtat de l’associació en el futur.
Respecte al projecte de manteniment  de l’ermita de Sant Esteve va informar als assistents a l’assemblea dels treballs duts a terme per tal d’incloure el projecte entre els finalistes en l’edició de 2023 del programa de pressupostos participatius “Ontinyent participa” i va animar per que entre tots es puga aconseguir el recolzament suficient dels participants en les votacions per tal de traure endavant la proposta. 
Al llarg de l’assemblea es va posar en valor la importància que, pel nostre poble, té el manteniment d’una tradició tan important com és la romeria a  Sant Esteve que ve duent-se a terme des de finals del segle XIX i el paper que, des de mitjans del passat segle, realitza l’associació de llumeners de Sant Esteve en la seua conservació i creixement.
Finalment el president de l’associació va acomiadar a la anterior llumenera major de les festes de 2022 i va presentar al que serà llumener major de les festes de 2023, Rafael Guerola Segura qui vindrà a continuar la tasca que va dur a terme el seu recordat pare Rafael Guerola Gandia, qui va estar d’una forma molt directa en la festa a Sant Esteve, sent llumener major i també membre de la Junta directiva.