Avancen les obres de millora paisatgística i de creació d'una nova passarel·la sobre el riu Clariano d'Ontinyent, a càrrec de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ).
Els treballs van començar el mes de setembre, amb el tall de branques, canyes i neteja de vegetació i plantes invasores en la zona. En estos moments, els operaris estan col·locant malles en el llit del riu per a evitar que les plantes invasores tornen a créixer. El pròxim pas serà adequar la zona pròxima al Molí Descals perquè es convertisca en zona inundable i pavimentar la zona de la Cantereria on es van enderrocar les cases. En esta zona, la CHJ té previst alçar un nou mur per a evitar que els vehicles puguen caure al riu. En definitiva, l'objectiu és "naturalitzar la zona", ja que es prepararà perquè siga inundable sense que provoque danys estructurals.
Les obres van ser presentades el mes de setembre passat pel mateix president de la CHJ, Miguel Polo; i l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i estan sent efectuades i finançades per la Confederació en atenció a l'interés prèviament mostrat des del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfica per a participar en el projecte de regeneració de la zona de la Cantereria, impulsat per l'Ajuntament i la Generalitat Valenciana.
El projecte, emmarcat en el vigent Pla de Gestió del Risc d'Inundació, en el marc del protocol subscrit a principis de 2020 entre la Confederació i l'Ajuntament, compta amb un pressupost de prop de 600.000€ i aconsegueix una superfície que ronda els 30.000 metres quadrats i una longitud fluvial de 575 metres, amb un termini d'execució dels treballs de prop de sis mesos.