L'Ajuntament de Carrícola ha llançat la IV edició del Biodivers, un conjunt d'iniciatives de diàleg entre art i naturalesa en un context rural, amb el propòsit posar en valor del patrimoni històric i natural del municipi, així com altres maneres de vida en comunitat.
L'edició 2023 se centra en el recorregut de la Ruta dels Camins de l’Aigua, i els seus espais recreatius. Es tracta d'una de les mostres de patrimoni hidràulic més interessant de la Comunitat Valenciana, amb aqüeductes que es remunten al s. XVIII en un entorn natural privilegiat.
Aquells artistes que vulguen formar part de la iniciativa hauran d'enviar la seua proposta a biodivers2010@gmail.com, fins al 23 de setembre, amb una descripció de la intervenció i la seua proposta d'ubicació. Les bases per a participar estan disponibles en el portal web del municipi (www.carricola.es).
En edicions anteriors, Biodivers ha comptat amb artistes com Antoni Miró o Rafael Armengol (2010), Chiara Sgaramella o Moisés Gil (2015) o Rafa Abdón i Milagros Arias (2020). A més, es contemplen projectes site specific com a Solitàries, de Lucía Loren, o Davant /// darrere, del prestigiós escultor Daniel Tejero.
Per a 2023 es preveu un total de 6 intervencions, a instal·lar-se abans que finalitze l'any.
L'alcalde de Carrícola, Pedro Altabert, reconeix que “en aquesta edició volem donar un xicotet impuls a tot el treball anterior per a consolidar-nos com un municipi compromés amb la cultura en connexió amb el medi rural i els qui l'habitem”.
El Biodivers 2023 compta amb el suport dels fons Next Generation UE, que financen actuacions del mecanisme de recuperació i resiliència (MMR).