Artesans de la vinya amb un llegat històric. Així pot definir-se Casa Los Frailes (Cals Frares), pertanyent a la família Velázquez sense interrupció des de fa 13 generacions, el que es tradueix en 240 anys.
Casa Los Frailes pren el seu nom dels Frares Jesuïtes que van viure en ella des del segle XVI fins al XVIII. Són 162 hectàrees on finca i celler queden enclavats entre les seues pròpies vinyes sota unes condicions privilegiades: sòls extremadament calcaris, en rigorós secà, un clima mediterrani continentalitzat a 650 metres d'altitud i unes vinyes de mitjana de 40 anys d'antiguitat.
A casa Los Frailes opinen que “els vins han d'expressar un sòl, un clima, una història i una empremta”, destaquen. “Som conscients de tindre unes condicions privilegiades i, per això, ens sentim responsables en la cerca de vins autèntics i honestos”. Això significa que els vins estan 100% elaborats i embotellats a casa Los Frailes, 100% ecològics certificats i 100% biodinàmics certificats DEMETER. La varietat reina dels seus vins és la Monastrell, el raïm autòcton de la seua regió, de la qual tenen vinyes de més de 85 anys d'antiguitat.
Per a donar a conéixer i compartir la seua passió pel món vitivinícola, des de Casa Els Frares ofereixen tastos de vi a tota mena de públic que li interesse el món del vi i que busque cellers artesanals amb molt a comptar. Una experiència única i diferent on s'aprén què són vins artesans; ecològics i biodinàmics. Casa Los Frailes compta amb certificats en vins ecològics des de l'any 2000 han sigut una dels cellers pioners en tota Espanya. “Després de més de 15 anys practicant agricultura ecològica vam aprendre que la terra no sols cal respectar-la i conservar-la sinó que és necessari vivificar-la, regenerar-la i desenvolupar-la”, assenyalen. Per això, van decidir apostar per l'agricultura biodinàmica ja que “ens permet aprofundir en l'originalitat del nostre clima i del nostre sòl. Aquest compromís amb la naturalesa ens permet aconseguir vins únics i singulars”, afigen.
Els tastos inclouen un passeig per les vinyes confrontants a la finca i el celler, així com al celler antic on feien vins els jesuïtes abans de 1771, amb els seus depòsits de morter del segle XVIII i les àmfores enterrades. Una mescla ideal de cultura i vi.