La regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent ha organitzat una activitat d’educació ambiental consistent en la col·locació de “caixes niu” en arbres de l'entron del Cementeri Municipal per part d’escolars de 3er curs de primària, prèvia explicació de les funcions i utilitat d’aquestes caixes, i de la importància de la presència de les aus insectívores en els ecosistemes.
La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que “hem volgut fer una activitat de sensibilització conjuntament amb la Colla Ecologista d’Arrel adreçada a alumnat de primària. Per tal de dur-la a terme hem comptat amb la participació del CEIP Bonavista, un centre especialment concienciat amb el medi ambient, que per exemple gestiona els seus residus orgànics amb compostadores pròpies. Pensem que és enriquidor per a l'alumnat saber de l’existència i funcionament d’estes caixes-niu, i fer-los participar en la col·locació d'algunes caixes els implica i augmenta la conciència mediambiental”, assenyalava. 
De manera natural alguns ocells empren els buits i forats en els arbres per a nidificar o amagar-se de possibles depredadors, però en algunes zones, depenent del tipus d’arbrat, pot resultar més complicat. Les caixes niu faciliten l’increment en les poblacions d'ocells, i la seua permanència estable en l’entorn, on ajuden a mantindre el control biològic de plagues i també propaguen la llavor dels arbres, augmentant la diversitat de la flora.