El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, ha afirmat que "la celebració del Dia de l'Arbre en la Comunitat Valenciana és un element més de la política de restauració per a mitigar els efectes del canvi climàtic i a més augmentar la resiliència i biodiversitat del territori".
Quesada ha afegit que "amb aquesta iniciativa posem en valor els beneficis que aporten els arbres davant el canvi climàtic i alhora incidim en la necessària tasca pedagògica i educativa per a una conscienciació mediambiental dels més joves".
Així ho ha expressat el secretari autonòmic durant la commemoració d'aquesta data en la muntanya 'La Umbria', al sud de la font La Dueña, en el paratge de la Replana de Fontanars dels Alforins, on personal de la conselleria i 80 alumnes del CEIP Comte Salvatierra d'Àlaba, han plantat 130 plantes d'una o dues sabes de les espècies 'Pinus halepensis', 'Quercus ilex' i 'Quercus fagínea' sobre una superfície d'una hectàrea aproximadament. En l'acte també ha participat la directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Delia Álvarez.
Esta acció s'emmarca en la campanya que cada any desenvolupa la conselleria per a fomentar en el conjunt de la societat valenciana el coneixement, el respecte i l'estima pels arbres i les formacions vegetals, així com per a enfortir el potencial de sensibilització i comunicació entorn del fet de plantar un arbre.
Enguany, la Conselleria ha organitzat també actes similars. Destaca un que també té lloc a la província de Castelló, amb la coloració del Consorci del Millars i de tres escoles d'educació especial dels termes municipals que conformen el consorci: Borriana, Almassora i Vila-real, que planten oms en el Rio Millars, en el terme municipal de Borriana, dins del paratge denominat la Cossa.
Dijous en Alacant, escolars de Biar, junt amb el director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Marzo, i personal de la conselleria plantaran 500 arbres autòctons en una muntanya pròxima a la localitat sobre una superfície de mitja hectàrea.
Així mateix, s'entrega gratuïtament plantes a col·legis, instituts, entitats sense ànim de lucre, ajuntaments i particulars que les sol·liciten, que subministra la pròpia Conselleria des de la xarxa pròpia de vivers forestals, on les recullen els peticionaris i, a més, se'ls fa lliurament d'un fullet amb els consells pràctics per a la plantació.