La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i el col·lectiu Ontinyent En Bici han organitzat una ruta cicloturista que recorrerà els camins del riu i les fons de Montaverner el pròxim diumenge dia 10 de febrer. Aquesta activitat ja compta amb 25 persones inscrites. 
La jornada començarà a les 10:00 hores a l’estany de Benarrai d’Ontinyent, que servirà com a punt d’encontre. A continuació la ruta s’iniciarà pel Camí Reial de Gandia, antiga zona de pas dels ramats transhumants. A les 11:00h està previst arribar a Bufali per esmorzar. Després, la ruta continuarà fins a Montaverner, on les persones participants podran gaudir d’una visita guiada pel centre històric del municipi i dinar a l’àrea recreativa de El Calvari. A les 16:00h es reprendrà la ruta cicloturista amb un recorregut pels camins del riu i les fonts, on es podrà observar diversos ecosistemes amb xopades, canyar, juncs i baladres. Finalment, està previst arribar de tornada a Ontinyent a les 19:00 h. 
L’activitat tindrà un preu de 4 euros per adult i 2 per xiquet/a (majors de 10 anys) e inclourà un monitor, la visita per centre històric i l’assegurança. Totes les persones participants deuran portar esmorzar, dinar, aigua, casc, roba i calçat adequat. Les inscripcions continuaran obertes fins a aquest dijous a través del formulari on line https://goo.gl/dgUcXu
Des de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, el seu president, Vicent Gomar, animava a tota la ciutadania dels voltants a participat i destacava “l’interessant d’aquestes activitats que permeten conéixer la nostra comarca d’una forma que uneix natura, patrimoni i esport”.