L’Ajuntament d’Ontinyent ha obert una nova convocatòria de subvencions per a la compra de bicicletes elèctriques i per a l'adquisició de kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, ha animat a la ciutadania “a aprofitar esta línia d’ajudes amb la què volem seguir potenciant la mobilitat sostenible, una aposta en la que la bicicleta té un important pes específic pel seu caràcter de mitjà de transport saludable, econòmic, accessible, individual i no contaminant”. 
La convocatòria d'ajudes, que es pot consultar a la web municipal www.ontinyent.es, contempla  bonificacions de fins a 300 euros per a aquells que compren kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques; fins a 300 euros per la compra de bicicletes elèctriques; i fins a 100 euros per la compra de bicicletes urbanes. L’import màxim serà de fins al 50% del cost de compra de l’objecte, que podrà haver estat adquirit des de l'1 de gener de 2021.
Podran sol·licitar aquestes ajudes les persones físiques empadronades en Ontinyent que no hagen sigut beneficiàries d'estes subvencions als 2 exercicis anteriors; a més no pot beneficiar-se més d'una persona de la mateixa unitat familiar, ni tampoc sol·licitar-se més d'una subvenció per persona. El termini de sol·licituds estarà obert fins al 19 d'agost del 2021. Una vegada el consistori valore les sol·licituds, aquells que obtinguen la subvenció hauran de presentar les factures de compra. 
Sayo Gandia recordava que esta nova convocatòria de les ajudes municipals a la compra de bicicletes i kits de conversió de bicis en elèctriques s’afegeix a altres accions de foment de la mobilitat sostenible com la posada en marxa del sistema de prèstec de bicis elèctriques urbanes o la dotació dels nous autobusos urbans per potenciar el servei de bus urbà gratuït a la ciutat.