Una conferència-col.loqui de Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible i Infrastructures de Transport Públic de l’Ajuntament de València, al voltant de la mobilitat sostenible en temps de la Covid-19 i la peatonalització lúdica i alternativa dels carrers que formen l’anell de la Fira són enguany els plats de la Setmana de la Mobilitat d’Ontinyent. La activitats, organitzades per la regidoria de Sostenibilitat amb la col·laboració de diverses entitats com la Generalitat Valenciana, el Consorci de Residus, Egevasa i el col·lectiu Ontinyent en Bici, començaran el proper dimarts, 22 de setembre, Dia Mundial Sense Cotxes, amb una ruta urbana en bicicleta pels barris d’Ontinyent.
La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que amb les activitats previstes “volem sobretot moure a la reflexió al voltant de la mobilitat sostenible i també mostrar de manera tangible i a la pràctica que és possible eixa mobilitat sense emissions que porta enguany com a lema la Setmana Europea de la Mobilitat", assenyalava. La primera de les activitats previstes serà dimarts 22 de setembre, Dia Mundial Sense Cotxes, amb una ruta urbana amb bici pels barris d’Ontinyent, amb eixida a les 19:30 hores des de la Plaça Major, amb el lema “Per la teua salut, mobilitza’t sense fum!".
El dissabte 26 de setembre serà quan es celebre el “Park (ing) Day” al carrer José Iranzo, un tram de l’Avinguda d'Albaida i l'Avinguda Benicadell (l’anell habitual on s’ubica la Fira de Novembre) que pasaran a tancar-se de 17:30 a 21:00 hores al trànsit motoritzat, podent acudir-se amb bicicleta, caminant o amb patinet a gaudir de les activitats previstes, que inclouran conta contes, música en directe, exhibicions esportives o tallers.
La darrera activitat està prevista per al dimarts 29 de setembre a les 19:30 hores i tindrà lloc a la Sala Gomis. Es tracta d’una conferencia col·loqui sobre “La mobilitat urbana sostenible en temps de la Covid19", a càrrec de Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible i Infrastructures de Transport Públic de l’Ajuntament de València, moderada per Sayo Gandia.
Des d’Ontinyent en Bici, Raúl Micó destacava les activitats previstes com a “interessants i novedoses, com al cas del Park (ing) Day”, i animava a la ciutadania “a animar-se a provar i agafar la bici, ja que hui en dia les bicicletes elèctriques permeten que persones de qualsevol edat puguen utilitzar aquest mità de transport, i a Ontinyent pots arribar en menys de 10 minuts d’un punt a qualsevol altre de la ciutat”, manifestava.
“La nostra aposta per una ciutat sana passa per la reducció de l’ús del vehicle privat i potencia una mobilitat baixa en emissions fòsils”, ha declarat la regidora de Sostenibilitat d’Ontinyent, qui, en aquest sentit, ha avançat que la propera setmana també finalitza el termini per a la presentació d’ofertes per les empreses que vullguen fer-se càrrec del nou servei de préstec de bicis elèctriques que l’Ajuntament vol posar en marxa abans de final d’any. Aquest nou servei s’afegirà a altres mesures municipals com la instal·lació d’aparcabicis a tots els barris; les reduccions de velocitat del trànsit viari; la creació de carrils bici o les ajudes municipals a la compra de bicicletes i kits de conversió de bicis en elèctriques, que es resoldran també als propers dies. Però sobretot destaca en este apartat la gratuïtat del autobús urbà des del passat 1 de gener de 2020.
Sayo Gandia destacava “la important aposta que estem fent des del Govern d’Ontinyent per afavorir la sostenibilitat en general i la mobilitat sostenible en particular, per la seua importància en la millora de la salut física i mental de les persones i la seua qualitat de vida, així com el respecte al medi ambient i al món que volem deixar a les generacions futures”, concloïa.