Ontinyent se situa com a la primera ciutat de més de 30.000 habitants i menys de 100.000 de tota la província de València en reciclatge per habitant, segons els últims informes publicats per Ecoembes i Ecovidrio corresponents a l’any 2021. A més, d’entre totes les localitats majors de 30.000 habitants de la Comunitat Valenciana, la capital de la Vall d’Albaida sols és superada per Xàbia, Dénia, Alcoi i València.
Les dades corresponents a l’any 2021 mostren també que Ontinyent recicla 56 kg per habitant englobant envasos lleugers, paper-cartó i vidre. Una xifra lleugerament superior a l’any 2020 que es va situar en 55,7 kg. De manera desglossada, en Ontinyent durant 2021 i respecte a 2020 es van reciclar 3.891 quilos més de vidre, 32.765 d’envasos i 7.152 més de paper i cartó, segons dades publicades pel Consorci per a la gestió de residus (COR).
En aquest sentit, la ciutat d’Ontinyent és, juntament amb Llutxent, Benicolet  i Bellús, l’únic municipi de la Vall d’Albaida on s’ha incrementat el reciclatge en totes les fraccions (envasos lleugers, paper-cartó i vidre) respecte a 2020.
La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, remarca que aquestes xifres “són una bona mostra de la conscienciació dels ontinyentins i ontinyentines en una matèria tan important com és el reciclatge”, alhora que exposa que la capital “està preparada” per a la implantació de la recollida de fem porta a porta a la tardor de 2023. Un servei que, en paraules de la regidora, necessita “d’una gran implicació de la ciutadania perquè serà aquesta qui separarà el fem al seu domicili”. A més, la regidora assenyala que estan satisfets d’obtindre aquestes xifres perquè demostren la implicació i responsabilitat de la ciutadania en aquesta matèria.