L’Ajuntament d’Ontinyent està intensificant les millores al mobiliari urbà i paviment dels barris amb el Pla d’Eficiència Urbana. La regidoria de Serveis Municipals ha iniciat al barri de Sant Josep un repas intensiu per l’estat d’elements com banquets o senyalètica urbana, a més de l’estat del paviment i voreres. El regidor de l’àrea, Jordi Vallés, explicava que “són xicotetes actuacions que anem a intensificar, per tal que els nostres carrers mantinguen una bona imatge i els elements de la vía pública estiguen en bones condicions per al seu ús per part de veïnat i visitants”.

Així, entre les actuacions executades per part de la brigada d’obres municipal s’ha fet xicotetes actuacions al paviment, s’ha repassat la pintura dels bancs i s’han retirat bol·lards que presentaven desperfectes, i en coordinació amb la regidoria de Parcs i Jardins s’ha fet també diverses reparacions a espais com la zona verda de Benarrai. Vallés explicava que després d’actuar a Sant Josep està previst continuar pel barri de Sant Rafel, “però que nosaltres seguim un ordre no vol dir que el veïnat no puga advertir-nos en tot moment d’algun desperfecte que no hajam detectat i actuar en qualsevol lloc de la ciutat”.

En aquest sentit, Vallés recordava que la ciutadania disposa de diversos mecanismes per fer aquest tipus de comunicació, com ara el registre d’entrada municipal o de manera més fàcil i directa amb l’APP Municipal, mitjançant el servei “Ontinyent Avisa”. El regidor de modernització, Juan Pablo Úbeda, explicava en aquest sentit que “amb l’APP la ciutadania no sols pot rebre avisos sobre qüestions d’informació municipal com talls de trànsit, esdeveniments culturals, oposicions o avisos urgents, sino que la comunicació també pot ser a la inversa. Qualsevol persona pot traslladar  amb caràcter immediat, a través de l’APP, qualsevol incidència en la via pública, suggeriment o consulta i fins i tot acompanyar-la amb una fotografia. D’aquesta manera  l’ajuntament pot actuar el més ràpid possible per solucionar possibles incidències”. L’APP de l’Ajuntament es pot descarregar de forma gratuïta a través de Play Store o App Store.