L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà aquest dimecres els treballs de millora de la seguretat de dos nous camins rurals de titularitat pública, el camí El Llombo i la Senda dels Cinc Germans, en una superficie acumulada de mes de 5000 m2. El regidor de Territori, Óscar Borrell, explicava que “són actuacions que milloraran notablement la seguretat del trànsit de vehicles i vianants en estes vies, prou transitades no sols per comunicar amb residències i terrenys de cultiu sinó també amb el paratge del Pou Clar. El canvi serà notable, en augmentar l’amplària i eliminar clots, fent el pas més còmode i segur”, asenyalava.
Els treballs, que tenen una duració de 2 mesos, van a ser executats per l’empresa local Guerola Áridos y Hormigones, SL. per un import de 49.320€ (iva inclòs) sufragats per l'Ajuntament d'Ontinyent i per la Conselleria d’Agricultura i Desenvolupament Rural de Generalitat Valenciana a través d'una subvenció. La intervenció, que començarà amb tasques de desbrossament, consistirà acte seguit en l’adequació i neteja del paviment actual, continuant amb la reparació de clots i defectes que presenten este vies per aplicar així un reg d’adherència com a pas previ a l’aplicació d’un nou paviment asfàltic de 5cm d'espessor. En total, s’actuarà en un tram de 2.860 m2 del camí el Llombo i de 2.600 m2 en la Senda dels Cinc Germans.
El regidor de Camins Rurals, Jordi Vallés, explicava per la seua banda que estes obres “les fem ara en setembre, ja que el trànsit és menor que als darrers mesos d’estiu, i provocarem menys molèsties”, i apuntava que per augmentar l’eficiència de l’actuació s’ha donat al veïnat de molts ramals privats la possibilitat de pavimentar els accesos a les seues propietats fent-se càrrec les persones propietàries del cost econòmic, de manera que la superficie final millorada va a ser superior”, avançava.