La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Ontinyent ha executat diverses tasques de manteniment en al voltant de 85.000 m2 de zones verdes escolars de fins a 10 col·legis i centres educatius de titularitat pública a la ciutat, amb motiu de l’inici del nou curs escolar. 
En concret, durant les últimes setmanes s’ha actuat al CEIP Carmelo Ripoll; CEIP La Solana; CEIP Bonavista; CEIP Martínez Valls; CEIP Vicent Gironés; CEIP Lluís Vives; Centre Ocupacional; seu de la UNED al barri de Sant Rafel; CEE Vall Blanca i Centre de Dia de Discapacitats. En tots estos centres s’ha realitzat una neteja a fons dels patis i zones exteriors, incloent neteja de pistes amb aigua a pressió. A més a més s’ha dut a terme una poda de manteniment de l'arbrat consistent en eliminar l’excés de creixement de les parts baixes i l’eliminació de branques seques i perilloses. 
Igualment, s’ha realitzat una retallada de les bardisses i s’ha realitzat un control de males herbes amb mitjans mecànics com desbrossadores o aixades, sense la utilització d’herbicides. A estes actuacions s’afegirà un llaurat dels areners recreatius del centre i dels horts escolars quan passe l’episodi de pluges d’esta setmana. Cal recordar que al marge de totes estes actuacions, des de la regidoria de Parcs i Jardins s’està treballant el projecte específic per millorar les zones verdes escolars que va demandar la ciutadania al procés “Ontinyent Participa”, del que es preveu iniciar l’execució enguany.