L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat per la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, lliurava aquest dilluns un premi de 1.630 euros a la directora del CEIP Lluis Vives, Enri Mollà, pel treball dut a terme al centre per fomentar l’estalvi energètic dins el programa “50/50”. Es tracta d’una iniciativa subvencionada per la Diputació de València dins el pla “Reacciona”, que va seleccionar el projecte pilot aplicat sobre aquest centre per a dur a terme una sèrie de treballs en matèria d’educació ambiental per reduir el consum d’aigua, llum i gas del col·legi, que paga l’Ajuntament. 
Les accions tenien lloc al llarg del curs escolar 2022/2023, i ara els estalvis generats es dividiran en dues parts: un 50% (815 euros) serà per a lliure disposició del centre, i l’altre 50% (els 815 euros restants) s’haurà de revertir en inversions per continuar millorant l’estalvi energètic al mateix. A més, amb esta iniciativa s’ha evitat l’emisió de l’equivalent a 6’5 tones de CO2 a l’atmosfera.
La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “més enllà de les xifres, el més important és tota la conscienciació que s’ha aconseguit i les xicotetes accions que els i les participants han après i poden dur a terme al seu dia a dia més enllà de l’àmbit educatiu”. La directora del centre, Enri Mollà, tenia paraules per a l’Ajuntament i la Diputació i anunciava que el centre convocarà una assemblea per decidir l’ús que se li donarà la part dels diners del premi per a lliure disposició del col·legi.
Dins l’informe final elaborat per la Cooperativa AeioLuz, empresa adjudicatària que ha realitzat l’acompanyament i assessorament al projecte, s’exposen detalls del treball dut a terme, que ha inclòs aspectes com la creació d’un “equip energètic”, anàlisi de consums, o les diferents accions per fomentar un ús més eficient de l’energia i l’aigua a partir del canvi d’hàbits. Entre les accions que es proposen per fomentar l’eficiència energètica es troben el seccionament de l’enllumenat de les aules, escales i corredors, la instal·lació de termòmetres i temporitzadors o la realització de tallers, entre d’altres.