El primer dia de Home Tèxtils Premium by Textilhogar, que se celebra aquesta setmana al costat d'Hàbitat ha comptat amb la inauguració per part del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, qui ha ressaltat el “dinamisme” d'estos grups d'activitat i ha reivindicat la “qualitat” dels seus productes, “que competeixen més i millor que els altres”.
Així, ha destacat, com a punts forts d'estos sectors, els “alts” nivells d'exportació, la seua fabricació i disseny “excepcionals”, així com la seua relació amb la distribució comercial i amb la venda en línia. “El tèxtil i el moble són uns dels nostres millors ambaixadors”, ha subratllat Carlos Mazón.
El president de la Generalitat ha explicat que, encara que aquests grups d'activitat “han patit molt”, també han sabut “competir”. “Quan ha arribat la crisi han impulsat les seues exportacions, quan han pujat els costos han sabut optimitzar, i en tot moment, ha apostat per la qualitat i el disseny”, ha apuntat Mazón.
Respecte al certamen Hàbitat, el cap del Consell ha destacat que “ha resistit bé” i té “molt bones perspectives” enguany. A més, ha destacat la seua contribució a la revitalització de Fira València.
També l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor Pablo Úbeda assistien a la inauguració i visitaven les 17 empreses de la Vall d'Albaida que participen en Home Textiles Premium. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que la participació ontinyentina en la fira Home Textiles Premium by Textil Hogar que té lloc des de hui a Fira València “mostra el pes específic de les nostres empreses en el sector”. Cal recordar que dins la representació de 25 empreses participants de la província de València a la fira és majoritària la representació de La Vall d’Albaida, i dins d’ella es majoritària al seu torn la d’Ontinyent.
El primer edil, que acudia acompanyat pel regidor Pablo Úbeda, visitava els expositors de les empreses ontinyentines acompanyat pel president de la patronal valenciana del tèxtil ATEVAL, Pepe Serna, i coincidia també durant la visita amb el President de la Generalitat, Carlos Mazón; la Consellera d’Indústria, Núria Montes; el Secretari Autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco (amb els qui departia al voltant de possibilitats de treball conjunt en matèria d’indústria); a més de amb l’alcaldesa de València, Mª José Català. 
Jorge Rodríguez posava de relleu que l’Ajuntament “sempre serà un aliat del sector”, com s’ha vingut demostrant amb ajudes com les que faciliten la participació en fires com aquesta o en l’elaboració de catàlegs. Cal apuntar que la propera convocatòria municipal d’ajudes a la participació en Fires i Catàlegs, que es preveu que s’obriga el proper mes d’octubre, podrà incloure la participació de les empreses participants a l’edició d’enguany de Textilhogar. L’alcalde, qui destacava també la “relació fluïda” amb ATEVAL, definia esta fira com “un gran aparador i una oportunitat per a les nostres empreses, a les que hem volgut donar el nostre suport personal i institucional, i conèixer les seues oportunitats i expectatives”.