“No li trobe altra utilitat a l'art que denunciar les violències que patim les dones”. És la principal conclusió de la ponència de l'artista i escriptora Paula Bonet, inclosa en la IV Escola Feminista d’Ontinyent. En aquest sentit, el cicle de ponències organitzat per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament incloïa, per primera vegada, una conferència centrada en l'art. Una xarrada que en paraules de la regidora de l'àrea i primera tinenta-alcalde, Natalia Enguix, s'emmarca “dins de l'objectiu d'abordar la perspectiva de gènere d'una manera transversal, perquè la desigualtat segueix present en tots els sectors i àmbits en major o menor mesura”.
L'artista, natural de Vila-real i establida a Barcelona, va parlar “de violències sense grans metàfores” en un dia en què “s'ha demostrat que hem de continuar reunint-nos, parlant i nomenant les violències. Això és molt important perquè el camí per a deixar de ser víctima és ser conscient que eres víctima. Aqueix moment estàs més prop de poder eixir i reparar-se”. 
Així, amb la seua última novel·la “L'anguila” com a leitmotiv va construir un relat molt poètic, però també dur sobre “com el cos de la dona és violentat” i com aquesta novel·la posterior al moviment Em Too ha tingut més transcendència que les seues anteriors novel·les com The End, on també s'exposaven les violències que pateixen les dones.
En aquest sentit, Bonet va exposar que “L'anguila” en realitat són dues: una escrita i una altra pintada. Es tracta de dos projectes independents, encara que en tots dos “es parteix d'allò més fosc fins a aconseguir la llum més pura, on es trobaria la felicitat”. 
Durant la ponència, en la qual va intercalar lectures i va mostrar en imatges les diferents fases del projecte “L'anguila”, el public present va emmudir davant el seu relat, que va servir per a revelar que “ens han educat perquè sapiem protegir-nos del violador del carreró. Ens han fet un retrat d'un violador desagradable, desconegut i brut, però en realitat el gruix de les violacions es donen en la pròpia casa. En els espais que considerem segurs”.
Una afirmació que va servir com a reflexió entre el públic assistent als quals Bonet també va detallar que “l'anguila es podria haver escrit des d'un lloc de molta ràbia, però vaig considerar que era important transitar la ràbia des de la intimitat”. Un fet que va permetre crear obres “sanadores”. Tan sanadores com ho és, per a Bonet, el taller “La Madriguera”. 
La IV Escola Feminista d'Ontinyent reprendrà la programació el pròxim 3 de maig a les 19:00h en el Teatre Echegaray amb Montserrat Boix, qui treballa en informatius d'RTVE en l'apartat d'informació internacional i té una ampla experiència en accions lligades al feminisme, com la creació de la web “Dones en marxa”, que impartirà la ponència “Prostitució i tracta. La responsabilitat dels mitjans de comunicació”.