En el dia a dia d'una persona amb mobilitat reduïda es presenten molts obstacles que la resta de persones no perceben. Voreres, escales, rampes pronunciades o bolardos, són elements que dificulten la circulació per la via urbana i l'àrdua tasca d'aparcar el cotxe, d'eixir i entrar del vehicle.
El nou president de l'Associació de Persones amb diversitat funcional d'Ontinyent (AMO), Alejandro Climent, assegura que en este nou càrrec que afronta, la seua intenció és seguir en la línia de l'anterior presidència per a lluitar per la millora de l'accessibilitat urbana i el comerç adaptat, per al que existeix una normativa i una ordenança de percentatges i desnivells, i assenyala que una de les assignatures pendents és el control en les targetes d'aparcament per a persones amb diversitat funcional. Es tracta d'espais que es reserven a les persones que disposen d'una targeta d'estacionament especial. Una solució que per a moltes de les persones amb mobilitat reduida “és com el beure, ens dóna la vida”, asseguren des d'AMO, ja que és l'única via per a ells de poder desplaçar-se de manera autònoma.
El problema per a AMO ve quan l'ús d'estes targetes es realitza de manera indeguda. Denuncien “la falta de control” sobre les targetes d'estacionament, el “buit legal” sobre este tipus d'aparcaments i “l'ús particular de familiars no titulars del vehicle”.
Per a esta associació la solució passa per regular i establir una normativa local que esclarisca estos aspectes i que realitze un seguiment dels llocs d'aparcament. D'una banda, expliquen, “s'hauria d'assegurar l'expedició de les targetes a persones que tinguen expressament mobilitat reduïda”. I en este sentit, expliquen que hi ha persones que “poden patir un mal intern, però que no implique tindre mobilitat reduïda”. D'altra banda, denuncien que alguns familiars s'aprofiten de la targeta del familiar impedit per a aparcar en els espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda i fins i tot, afigen, “hi ha gent que ha mort i els seus familiars continuen utilitzant el gual sense donar la targeta de baixa”, lamenten.
Es tracta d'unes demandes que la nova junta de l'Associació de Persones amb diversitat funcional ha traslladat al consistori ontinyentí, que ha mostrat la seua predisposició per a lluitar contra aquest tipus de fraus, així ho asseguren des d'AMO. “Estes places d'aparcament no són un privilegi, les persones que pensen així esperem que no tinguen mai que veure's mai en aquesta tessitura, són una necessitat”, sentencien des d'AMO.