El Ministeri d'Agricultura ja ha fet pública la relació d'actuacions aprovades per a pal·liar els danys en llits dels rius després de les pluges de desembre de 2016 i de gener de 2017. Cal tenir en compte que ja el 23 de desembre es va declarar a la Comunitat Valenciana, així com a Múrcia i les Balears “zona afectada greument per una emergència civil”. Al gener el consell de Ministres va aprovar el reial decret pel qual va adoptar mesures urgents per a pal·liar els danys pels temporals. 
Els principals danys causats són els trencaments, descalces i lliscaments en infraestructures hidràuliques, la formació de taps i obstruccions i l'acumulació d'arrossegaments, erosions en jaços, talussos i danys en la vegetació de les riberes dels rius.
En el cas d'Ontinyent, queda inclòs en el lot 2 d'actuacions per a la retirada de taps i reparació de danys en les riberes dels rius Clariano, Albaida i Xúquer, unes actuacions valorades en 1.875.000€. En la reunió tècnica mantinguda per a coordinar les actuacions, es va constatar que seran deu les actuacions que es realitzaran a Ontinyent: en el molí  del Pas, en el Pantà, el Pou Clar, el Filaner, el pont de Santa María, el Pont Vell, el Camí Vell de Xàtiva, la depuradora, la Baronia i la Clariana. 
Segons explica el regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, les actuacions que es duran a terme en el tram del riu Clariano per Ontinyent tenen un cost de 150.000€ i principalment seran actuacions de neteja del llit del riu, que a dia de hui encara compta amb molta vegetació i altres objectes arrossegats com a conseqüència de les fortes pluges. Una actuació, la de neteja, apunta l'edil, que el consistori no ha executat perquè la neteja del riu és competència de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que la té pressupostada i prevista, tal com va expressar la seua presidenta en la reunió mantinguda amb els representants municipals d'Ontinyent.
Fa un parell de setmanes, l'alcalde, Jorge Rodríguez, i el regidor de Territori, Jaime Peris, van mantenir una reunió amb la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), en la qual la presidenta de l'entitat, Mª Ángeles Ureña, els va avançar que després dels intensos treballs per a recuperar les zones de costa abans de Setmana Santa i Pasqua, a partir d'aquestes dates la previsió era que els equips de neteja de l'entitat se centraren a netejar els llits dels rius, entre ells, el del riu Clariano, amb l'objectiu que els treballs de neteja estiguen finalitzats abans de l'estiu.