El CEIP Lluís Vives d’Ontinyent ha estat guardonat per partida doble a la XXXIX edició dels Premis Baldiri Reixac, que convoca la Fundació Carulla, pel foment del valencià a l’escola.
El centre ontinyentí ha rebut un primer premi en la categoria de centre dotat amb 4.000 euros per “Projectes globals d’escola”. Un premi que reconeix les accions que fa el centre en promoure la llengua.  L’altre premi ha estat en la categoria d’alumnes a “Biblioactiva” dotat amb 900 euros, que reconeix i engloba els projectes per treballar la llengua que fan els alumnes, com ara la lectura o el cinema en valencià, entre molts altres.
En total, 4.900 euros que revertiran en la millora educativa de l’escola, segona explica la directora del centre Enri Mollà, qui ha assegurat que en la comunitat educativa “estem molt contents per aquest reconeixement”. En aquest sentit, “el CEIP Lluís Vives ha estat pionera en el foment i ús del valencià i pensem que és un guardó que l’escola mereixia”, afegeix.
La fundació Carulla ha entregat en total 9 primers premis de 4.000 euros per a projectes de centre, 50 premis de 900 euros per a alumnes de diferents nivells, i enguany, com a novetat s’han atorgat 4 premis de 4.000 euros d’estímul a mestres i professors i un primer premi al Premi UOC d’Innovació.
Una representació del Lluís Vives es desplaçarà el proper 24 de maig al Palau Pedralbes de Barcelona per rebre el premi de centre, i un autobús amb la comunitat educativa es desplaçarà el 28 de maig al Casal de l’Espluga de Francolí per rebre el premi d’alumnes.