El pressupost de la Diputació de València per a 2023 aprovat este dimecres, 30 de novembre, compta amb 23.761.832'01€ destinats al conjunts dels 34 municipis de la Vall d'Albaida. En concret, en el pressupost s'inclou una aportació de 500.000€ per a la III fase de les obres del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana en Ontinyent
Els comptes previstos per al pròxim exercici també contemplen altres aportacions extraordinàries per a la comarca de la Vall d'Albaida, com 40.000€ per a despeses en funcionament de la Fundació del Museu Tèxtil, o partides per avançar en les millores de les carreteres de Bufali i Beniatjar.
El diputat i portaveu del grup de La Vall ens Uneix de la corporació valenciana, Joan Sanchis, destacava que el pressupost plantejat "contempla importants partides de caràcter social, econòmic i de protecció del medi ambient, així com transferències a les mancomunitats i associacions de municipis per a la prestació de serveis socials, millores d'infraestructures viàries i es manté l'aposta pel fons de cooperació municipal". En este sentit, afegia que es recullen reivindicacions de la Vall d'Albaida com les aportacions al Museu del Tèxtil, del qual la Diputació és un dels seus patrons, amb una important partida de mig milió d'euros, que mostra un suport decidit pel qual hem treballat des de La Vall ens Uneix", manifestava. 
Des del consistori ontinyentí recorden que l'Ajuntament d'Ontinyent va adjudicar per 2'3 milions d'euros la segona fase de les obres del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, que ja ha començat i compta amb un termini d'execució de 16 mesos. L'actuació, que compta també amb aportacions del fons europeu FEDER del programa EDUSI de la Unió Europea, suposa l'habilitació d'una segona nau adjacent a la ja construïda, que tindrà ús com espai expositiu i d'activitats. 
Un pressupost que creixerà
Des del PSPV-PSOE destaquen que aquesta quantitat “creixerà al llarg de l’any amb les assignacions dels fons de lluita contra el despoblament i de suport a localitats turístiques així com els programes del Pla Reacciona o del SARC en els àmbits mediambientals i culturals, entre altres línies”, segons el PSPV-PSOE de la comarca. 
A més, afigen que els comptes provincials creixen un 9% respecte el 2022 i destinaran quasi un terç del total a transferències directes a ajuntaments i mancomunitats. En el cas de la Vall d’Albaida, es preveuen 14.061.208,01 euros del pla d’inversions que si bé corresponen al bienni 2022-2023, la seua execució es realitzarà durant el nou exercici. Addicionalment, els 34 consistoris de la comarca rebran, de forma incondicionada, 6.650.000 euros del Fons de cooperació amb un increment del 33%. Un altre àmbit significatiu esdevé el del finançament dels serveis socials municipals amb 2.220.224 euros.
Així mateix, la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida comptarà amb 95.000 euros per a educadors ambientals i el grup d’acció local Som rurals té assignats 35.000 euros per al seu funcionament. Sens dubte, “aquest suport a entitats destinades al desenvolupament del territori demostra el caràcter comarcalista impregnat pel president, Toni Gaspar, a la Diputació”, en paraules de Fede Vidal, secretari general dels socialistes. 
Finalment, la institució provincial preveu en les despeses del 2023 un total de 500.000 euros per al Museu tèxtil d’Ontinyent i altres 200.000 euros per al desenvolupament del nou Museu internacional del toc manual de campanes d’Albaida (MITMAC). Aquest seguit de partides corroboren que “la Vall d’Albaida ha sigut escoltada i compta amb el suport del govern progressista de la Diputació de València”, com conclou el secretari general dels socialistes de la comarca.