València ha acollit esta setmana la Conferència Espanyola de Passivhaus. Un dels projectes que allí s'ha exposat ha sigut el projecte dissenyat per l'arquitecte ontinyentí Carlos Martínez, CEO de Studio Lucus. Es tracta del primer edifici en la indústria tèxtil a aconseguir la certificació Passivhaus, que és un dels certificats més exigents d'eficiència energètica i sostenibilitat del món.
El projecte, en el qual també ha participat de Tomás Martínez Valls com a aparellador del projecte i expert en l'execució d'obra passiva, està situat en el polígon industrial Llobera d'Agullent, en les oficines de Beltex, i ha sigut seleccionat per a participar en esta 15a Conferència Passivhaus perquè ha aconseguit un dels millors resultats d'eficiència energètica. La construcció del projecte va estar a càrrec de Construcciones Francés.
En el matí de hui divendres, un grup de més de 30 arquitectes procedents de diferents punts d'Espanya ha visitat les instal·lacions de Beltex, on han conegut de primera mà els detalls d'una edificació que destaca pel seu estalvi energètic i el seu aïllament que li fa mantindre molt estable la seua temperatura tot l'any.
De la mà del gerent de Beltex, Ángel Martínez, així com de Carlos Martínez i Tomás Martínez, els assistents a la visita també han visitat unes instal·lacions que estan completament automatitzades, el que permet que a través del telèfon es controlen aspectes com l'obertura de portes, les alarmes, les llums, entre altres.
L'estàndard Passivhaus tracta de reduir en els edificis el consum energètic fins a convertir-los en edificis de consum energètic quasi nul, per a així contribuir a un major estalvi, una millor qualitat de l'aire interior i un major benestar i confort en l'usuari, unes característiques que aquest edifici compleix àmpliament, tal com acredita la certificació Passivhaus amb la qual compte.