El restaurant El Tinell de Calabuig i La Cuina d’Ontinyent figuren en la bíblia gastronòmica baix la distinció de Plat Michelin 2018, un reconeixement que és sinònim de una qualitat garantitzada.
Aquest fet significa que Ontinyent compta no sols amb una estrela Michelin per al restaurant Sents, regentat pels germans Prieto, sinó que a més té dos establiments amb Plat Michelin. El Tinell de Calabuig, regentat per Rafa Calabuig, és reconegut per segona vegada com Plat Michelin. Es caracteritzen per una cuina clàssica i saludable amb productes de l’entorn. Els inspectors de la Guia Michelin destaquen la seua “cuina de qualitat” i “bon standing”, així com el seu “ambient clàssic, una carta tradicional actualitzada prou àmplia, diferents menús i interessants jornades gastronòmiques, tant vegetarianes com de caça”.
Per la seua banda, La Cuina, regentada també pels germans Joaquín i Santiago Prieto, aposta per una cuina contemporània, de la que els inspectors destaquen per ser “una cuina de qualitat, actual amb tints orientals”, així com ressalten el seu “bon menú diari i exitoses jornades gastronòmiques”. També per a ells és el seu segon Plat Michelin.
La Guia Michelin va incloure per primera vegada la distinció de Plat Michelin en l’edició de 2017, en la qual els responsables reconeixen els establiments que no compten amb estreles Michelin o la distinció Bib Gourmand.
Aparèixer en la Guia Michelin baix esta distinció és haver sigut reconegut pels seus inspectors entre molts establiments analitzats i ser un restaurant amb una cuina de qualitat alta.