El dilluns a la vesprada va partir des de l'estació marítima de Dénia el primer ferri ràpid que uneix la ciutat alacantina amb Eivissa i Palma i ho va fer amb una important novetat: els passatgers d'aquesta ruta van ser els primers a utilitzar l'arc Disinvirus, instal·lat per l'empresa ontinyentina Inaltech. L'endemà van ser els usuaris de la línia a Formentera i Eivissa.
Tal com va publicar aquest periòdic, l'empresa ontinyentina ha patentat un sistema que consisteix en un arc de control que pren la temperatura, desinfecta i obri les portes per a accedir a instal·lacions.

La unitat Disinvirus instal·lada a Dénia en les instal·lacions gestionades per Balearia és la primera, però l'empresa ontinyentina es troba instal·lant i fabricant-ne més. Així, el seu gerent, Rafa Mas, explica que aquesta setmana estan instal·lant un arc en una clínica de Sevilla. A més, han instal·lat ja també en altres localitats com Barcelona i Madrid i han enviat màquines a països com Rússia, el Marroc i l'Equador. Cada client encarrega la màquina segons les seues necessitats i pressupostos, ja que el model creat per l'empresa ontinyentina té diferents equipaments i funcionalitats.
Aquesta empresa ontinyentina es troba totalment centrada en fabricar les màquines per poder servir les comandes que li arriben. Actualment, estan fabricant entre 10 i 20 màquines a la setmana, per a clients procedents no sols d'Europa, sinó també de Sud-amèrica i fins i tot Àfrica.

Segons explica Rafa Mas, les empreses que estan sol·licitant aquests sistemes de desinfecció solen ser hotels, restaurants, clíniques privades, gimnasos, ports, etc.
Com a novetat, estan desenvolupant una aplicació per als carros de la compra, que són un dels punts de més contagi, una aplicació que no serà només útil per a lluitar contra el coronavirus, sinó també per a acabar amb qualsevol bacteri.