Formworking 2022 d’Ontinyent ha conclòs aquest dimecres al Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana després de cinc tallers formatius. La jornada, que tenia lloc a l’espai del Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana, ha comptat amb la participació d’autònoms i representants d’empreses d’Ontinyent.
Així, l’acte comptava amb la participació de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui inaugurava la jornada destacant l’aliança entre Ajuntament d’Ontinyent, l’Escola d’Empresaris EDEM, l’Agència de Marketing Prionomy i Caixa Ontinyent per “acostar formació en habilitats directives a la nostra ciutat. Una formació que, habitualment, sols està disponible en grans ciutats com València, Alacant o Madrid”. Durant l’acte de cloenda, Rodríguez també anunciava que “s’ha afegit una nova jornada per al proper 6 d’abril, que serà en aquesta ocasió a les oficines d’EDEM sobre digitalització en la Pyme per millorar la seua competitivitat.
Per la seua part, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, destacava “la bona acollida que ha tingut esta formació, que ha permet dotar a les empreses de nous coneixements. Estem segurs que servirà per potenciar la competitivitat de les nostres empreses, formar i retindre el talent local”.
La formació era impartida per Maribel Vilaplana, periodista i consultora en comunicació, qui parlava sobre “Comunicació d’Alt Impacte”. Durant la conferència, Vilaplana destacava que en comunicació “no cal ser bons, sinó també cal parèixer-ho”. Per això, donava claus com mantindre contacte visual o evitar el “autoabrazo”. Així mateix, Vilaplana insistia que en comunicació cal transmetre “emocions. Per això, la primera emoció que cal controlar i gestionar és la por i sobretot el pànic, que és l’estat posterior”.
Vilaplana insistia durant la seua ponència que és molt important que les empreses es pregunten “que fa l’empresa perquè la societat visca millor. Eixa és la diferenciació que té cada empresa” i, serà la raó per la qual “els clients voldran escoltar allò que hages de dir”.