El Conservatori Professional de Música “Josep Melcior Gomis” d’Ontinyent s’inclourà al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. Així serà després que la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana haja notificat a la regidoria d’Educació  la delegació en l’Ajuntament d’un estudi de patologies estructurals a l’edifici, un fet que, tal com explica el regidor de l’àrea, Óscar Borrell, “porta implícita l’acceptació de la inclusió del Conservatori al Pla Edificant, que ja té compromesos més de 20 milions d’euros de fons autonòmics en actuacions a Ontinyent, que s’ampliaran amb aquesta intervenció”, assenyalava.
El regidor apuntava que “l’estudi serà el qui determini com ha de ser la intervenció en aquest històric edifici construït als anys 70 al barri del Poble Nou, i tot i que la nostra proposta és rehabilitar l’edifici principal i estudiar la construcció d’altre adjunt, serà aquest estudi el qui determine quina va a ser la fulla de ruta a seguir”, manifestava. Cal recordar que el passat mes d’abril el Ple de l’Ajuntament sol·licitava formalment afegir la reforma del Conservatori Professional de Música dins del Pla Edificant després que s’ampliara la dotació i durada d’aquest en 300 milions d’euros i 2 anys.
Borrell recordava que als últims anys s’han s'han realitzat diverses visites i reunions amb el Director Territorial i amb el Secretari Autonòmic d’Educació per tractar de valorar la idoneïtat de la ubicació actual del Conservatori, mostrant totes les parts la voluntat de mantenir-lo on es troba actualment. Des del Conservatori Professional de Música es va demanar actualitzar la proposta d’actuacions del Conservatori al marc del Pla Edificant, en el sentit de realitzar aquest estudi de patologies de l’edifici que ara va a elaborar-se. La proposta plantejada des del Conservatori i plantejada a la Conselleria amb el recolzament de l’Ajuntament és que, si l’estudi és favorable a la restauració, procedir a la rehabilitació de l’edifici principal, demolir totalment els antics tallers ubicats al pati del conservatori, i construir un edifici adjunt que complete les instal·lacions necessàries.
Óscar Borrell mostrava “la voluntat del Govern d'Ontinyent de donar suport a l'educació i millorar les condicions de tots els centres públics de la ciutat. Considerem fonamental que l'alumnat del Conservatori dispose d’unes instal·lacions de la major qualitat, i fer esta actuació mantenint l’actual ubicació és també apostar pel nostre patrimoni i pel barri de Poble Nou”, explicava. El regidor recordava que a l’edifici principal s’han venint fent actuacions de millora i manteniment com ara la instal·lació de parquet i butaques a l’auditori, millores que es mantindrien en ser compatibles amb la rehabilitació d’aquest espai.