L'Associació de Festes de la Purísima d'Ontinyent ha fet públic el nomenament del pregoner, l'autor del cartell i del presentador del cartell i programa-revista per a les Festes de 2023. 
Així, fra Emilio Rocha, arquebisbe de Tànger, serà el pregoner, amb motiu del primer any de celebració del 800 aniversari de la Pasqua de San Francisco de Asís i en agraïment "per la gran contribució de l'ordre franciscana a la devoció a la Inmaculada Concepció de Maria en Ontinyent, hem volgut que este any els P. Franciscans tinguen una presència especial en les festes en honor a la nostra patrona", expliquen des de l'entitat.
Fra Emilio Rocha Grande, OFM, va ser nomenat pel Papa Francisco com a nou arquebisbe de Tànger (Marroc) el 7 de febrer de 2023, qui ocupava fins el seu nomenament en febrer de 2022 el càrrec d'administrador apostòlic de Tànger.
Autor del cartell
Per la seua part, Rafael Torró Ferrero ha sigut designat per la junta de Festes de la Puríssima per confeccionar el pròxim cartell anunciador de 2023. Dissenyador gràfic i tèxtil i autor de varies creacions pictòriques i escultòriques, ha aconseguit importants guardons en l'àmbit dels festejos de varies localitats. És autor dels cartells de festes de L'Olleria, així com dels d'Aielo de Malferit, Albaida, Benigànim, Bocairent, Agullent i Muro, entre d'altres.
José Enrique Enguix, presentador del cartell anunciador i del programa
José Enrique Enguix serà l'encarregat de presentar el cartell anunciador i del programa-revista de les festes de 2023. Professional de l'àrea de RRHH, sempre ha tingut una especial atenció per treballar per a les persones. En especial, i fora de l'àmbit professional, amb els més joves. 
En l'any 1983, als 9 anys i després de rebre la Primera Comunió, va ingressar com a Júnior a la parròquia de Sant Josep fins l'actualitat, on seguix col·laborant i treballant per les activitats que el Moviment Junior realitza.
En este llarg període ha sigut educador de diferents equips juniors, coordinador de grup d'educadors i pre-educadors, tresorer i màxim coordinador de diferents campaments d'estiu. En l'any 2007 va ser pregoner de les Falles i, recentment, durant el període de quatre cursos compresos entre l'any 2016 a 2019 va ser el màxim responsable d'este moviment.