Els ontinyentins Pablo Terol Tortosa i Fernando Taberner Llorca van arribar ahir de matinada a Ontinyent després de la seua aventura per Marroc. Havien conduït quasi 24 hores sense a penes parar des de Marrakech
Als seus 22 anys i com a Tater Racing Team, han participat en el raid solidari per Marroc, organitzat per UniRaid, també anomenat el Dakar dels estudiants. Este raid recorre el desert de Marroc en un itinerari d'uns 10 dies en el qual es deuen completar sis etapes sols guiats per un Road Book (sense navegador GPS) i uns walkie-talkies. El seu objectiu era creuar el país per llocs de l'antic París- Dakar i entregar 40 quilos de material solidari en les escoles del desert, entre camisetes, gorres, motxilles i material escolar. 
L'organització exigia participar amb "vehicles de més de 20 anys, que no foren 4x4", expliquen, per la qual cosa van pensar en el Peugeot 205 CTI de la iaia de Pablo, un "bòlid" dels anys 90 que és un clàssic i que ha acompanyat la seua família durant molts anys. 
Després d'un any de preparatius, van eixir cap a Marroc el 10 de febrer, des d'Algeciras. A més de les aventures, dels llargs recorreguts i dels molts quilòmetres, van tindre algun incident, ja que en una de les etapes van patir un xicotet incendi al vehicle que "vam aconseguir apagar de seguida" i que, "gràcies a la gent d'allí, que ens va remolcar i ens va ajudar a reparar el vehicle, vam poder solucionar", detallen. 
Han conduït unes 8 hores al dia durant 10 dies, sense a penes dormir. No obstant, han descobert que formen un gran equip, ja que, mentre que Fernando és un bon conductor, a Pablo se li donava bé llegir el Road Book. Però, sobretot, es queden amb la satisfacció d'haver tret un somriure als xiquets que viuen en algunes de les zones més pobres del país, que "es conformen amb molt poc", asseguren. 
Agraixen la col·laboració dels patrocinadors, ja que "sense ells no haguera sigut possible esta aventura", i encara que la seua prioritat ara és descansar, la seua idea és tornar a viure una experiència pareguda. "Volem ficar el nostre xicotet gra d'arena per a traure-li un somriure a algú", conclouen.