La XIX edició de les colònies i cursos estivals d'AD LIBITUM, que tindrà lloc entre el 16 i el 29 de juliol a Ontinyent (València) ve amb una important novetat: la incorporació d'un curs de direcció, que aquest any estarà impartit pel reconegut director Miguel Romea, qui compta amb un ampli currículum entre el qual destaca ser director convidat de l'Orquestra Nacional d'Espanya i dirigir pròximament a l'Orquestra de RTVE.
En aquest sentit, si aquestes colònies i cursos són uns dels més reconeguts a Espanya arribant a aconseguir edicions amb més de 700 alumnes procedents de totes parts d'Espanya i inclús de l'estranger, és precisament per la seua qualitat docent de la mà de prestigiosos professors d’àmbit nacional i internacional. És el cas dels que com Romea, se sumen a aquesta edició: Vasko Vassilev, concertino de la Covent Garden de Londres, Claudio Forcada, professor de la Valencian International University especialitzat en metodologia Suzuki, Margarita Kalcheva, solista de l'Orquestra de la Ràdio Nacional de Bulgària, Àngel Luis Quintana, solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya i professor del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, Rubén Simeó, solista internacional, Edmundo Vidal, solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya i Pedro Castaño, professor del Conservatori Superior d'Aragó.
Aquestes estades setmanals es concretaran en quatre modalitats al llarg del mes de juliol. En aquest sentit, el curs Suzuki, per a alumnes de a partir de 3 anys i al qual poden assistir també els seus pares, tindrà lloc del 16 al 21. Les colònies musicals, enfocades a alumnes a partir de set anys, tindran lloc del 16 al 22 en la modalitat de vent, percussió i piano i del 23 al 29 a la de corda i piano. El curs d'alt rendiment, per a músics a partir de setze anys, serà del 24 al 29 de juliol, coincidint també amb el de direcció.
A més, segons destacava Àlex Borrell, regidor de cultura d'Ontinyent, “més enllà dels coneixements musicals, aquestes colònies reforcen importants valors com el treball en equip i l'esforç així com una gran aportació cultural per a la nostra ciutat ja que al llarg del mes, tant aquests alumnes com els seus professors protagonitzessin diferents concerts gratuïts per diversos punts de la ciutat com la plaça de Sant Domingo, el mirador de Sant Rafael, o en auditoris com al Centre Cultural Caixa Ontinyent o el Teatre Echegaray”.