El dissabte 17 de febrer, va tindre lloc, al pati de Sant Josep d'Ontinyent, la presentació de fallers i el pregó a càrrec de Amparo Sanfélix Gandia.
Els fallers majors Rafa Cambra, de l'equip Kibati, i Paula Albiñana, de Lácar, van rebre el faixí i la banda de mans dels fallers majors de 2023, Joan i Mar. Una vegada els van imposar la banda i faixí corresponent, aquestos els la van imposar als fallers i falleres de 2024.
Després de la imposició, va ser el torn de la pregonera, Amparo Sanfélix, que va anunciar l’inici de les falles de 2024, així com va emocionar a tots els presents en un emotiu discurs.
El diumenge 18 de març, va tindre lloc l'aeròbic, així com els xiquets van disfrutar d'una exhibició de ball per part de Soraya Semper i membres de la seua escola, així com una classe de ball urbà per als xiquets i xiquetes. Així, després de missa 10 hores, els xiquets van gaudir d'un matí d'exercici al ritme de la música. Després, i fins les 18 hores, van poder seguir amb les 10 hores esportives què van haver d’ajornar per l’oratge el dissabte passat. 
El 2 i 3 de març continuarán els actes fallers amb la Plantà i la Crida, així com de la inauguració de la Kermesse.