Rècord històric de propostes per a “Ontinyent Participa 2024”. La fase propositiva de l’edició d’enguany es tancava en la mitjanit d’aquest diumenge a dilluns amb un total de 348 propostes, superant les de l’edició anterior, que foren 201. "La ciutadania participa activament perquè veu que allò que es vota es fa", ha destacat la regidora Inma López, responsable de l'Ontinyent Participa 2024. López, atribueix els bons resultats a l’alt grau d’execució del programa: “la gent sap que les propostes que plantegen i trien es fan realitat, i per això s’impliquen en un procés que arriba a la seua X edició batint rècords. Front als processos impulsats en altres ciutats, com ara València, a Ontinyent 9 de cada 10 projectes s'han executat o estan en procés”, apuntava.

El nou rècord suposa també una ratificació de la bona acollida als canvis introduïts als últims anys, amb el canvi a un pressupost màxim de 48.000 euros per a inversions o 18.000 euros en cas de despesa corrent, “cosa que permet registrar propostes d’accions per al dia a dia de les persones, que a més poden realitzar-se en temps reduit”. Quant al contingut, s’estima que al voltant del 30% de les propostes rebudes a “www.ontinyentparticipa.es” estan vinculades a qüestions relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat, destacant també les relatives a l’oci juvenil, l’esport o enllumentat públic.

López concretava quin va a ser el calendari a partir d’ara: Després de la fase propositiva arriba esta setmana (del 5 al 8 de març) l’anàlisi tècnic de les propostes per part dels departaments municipals, per tal de comprovar que s’ajusten a les bases del programa i determinar els seus costos aproximats. Del 20 al 27 de març es celebraran els consells sectorials, on cadascun triarà una proposta d’entre les que hagen passat la fase tècnica; i una vegada aprovades les 10 propostes finalistes pel Consell de Ciutat, Finalment, del 4 al 17 d’abril, les persones majors de 16 anys empadronades a Ontinyent podran votar telemàticament 5 d’entre les 10 propostes finalistes. 

La regidora tenia paraules d’agraïment “per a totes les persones que han presentat propostes, una fase que és molt important perquè d’entre elles, una volta seleccionades a les següents fases, el conjunt de la ciutadania va a poder triar allò que volen que s’execute”, recordava.