Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda en línia, inaugura hui un nou supermercat eficient al carrer José Simó Marín d'Ontinyent, després de la reforma de l'anterior espai per a adaptar-lo a esta nova generació de supermercats. El nou supermercat reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra dels seus clients, presenta millores de les quals es beneficien tant els “jefes” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.
Per a això, el supermercat compta amb novetats en totes les seues seccions, com la nova secció “Preparat per a Menjar”, que compta amb un total de 35 plats diferents. Totes estes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.
A més, disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules on els “jefes” poden consumir el plat recentment preparat i acompanyar-lo amb begudes fredes.
Esta nova generació de supermercat eficient, que ha suposat una inversió de 3,7 milions d'euros, té una superfície de sala de venda d'aproximadament 1.750 m² i disposa d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de tenda amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.
En la reforma d'esta nova botiga eficient de Mercadona, que compta amb una plantilla de més de 35 treballadors amb ocupació estable i de qualitat, han participat 35 proveïdors, que han donat ocupació a més de 115 persones durant la fase d'obra.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i treballadors de Mercadona
Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat en els seus moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.
A més, este nou supermercat eficient de Mercadona està completament connectat tecnològicament, mitjançant la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors.