L'empresari ontinyentí Juanma Mateo, que regentar restaurants como Casa Luis, El Riberet o El Cancell de Bocairent, va morir ahir, 28 de novembre. 
Des de l'Associació d'Hostalers de la Vall d'Albaida (AHVAL) el definixen com "un excel·lent company, gran amic i, sobretot, una gran persona". A més, afigen que "Juanma ha sigut tot un referent en el món hostaler. Va començar molt jove, fins convertir-se en un xef de primer ordre, i arribar a ser president d'AHVAL".
En 1980 va començar a treballar a Ontinyent al restaurant El Nido, en el qual va estar treballant fins 1990 i, quan l'establiment va tancar, va inaugurar el seu propi negoci, Casa Luis. Després de la crisi de 2008, va començar un projecte més personalista amb la seua empresa By Juanma Mateo, amb la qual va estar al front de varios restaurants de la comarca, com el Riberet i El Cancell. 
Va estar a càrrec de l'Associació d'Hostalers des de 2007 a 2011 i, gràcies a la seua tasca i la d'altres com ell, Ontinyent s'ha ubicat en el mapa de les comarques centrals com una ciutat referent en gastronomia", afirmen des d'AHVAL.