La comparsa Omeyas d'Ontinyent ha anunciat este matí la pèrdua d'un dels seus components i fundadors, Jose Berenguer. Provenia dels Moros Espanyols i va ser un dels fundadors dels Omeyas en 1970. La seua participació festera és amplíssima: loter, teixidor de l'actual tela del vestit de gala, organitzador amb la gestió d'almenys tres capitanies i Primer Tro en l'ambaixada de José Riera (1996). En eixe any es va estrenar la marxa dedicada "El Omeya José Berenguer" de Daniel Ferrero Silvage. Va rebre la medalla de Primer Tro d'honor del bàndol Moro en 1993 i de Fester exemplar en 2015, moment al qual correspon la imatge que acompanya esta notícia.

Més enllà dels títols i reconeixements, el seu esperit fester i el seu lliurament a la comparsa van fer d'ell un pilar fonamental en aquesta. La seua absència serà profundament sentida per tots.

La Comparsa Omeyas i tota la comunitat festera lamenten aquesta gran pèrdua. José Berenguer serà sempre recordat amb afecte i respecte, i el seu llegat perdurarà en cadascuna de les festes i en els cors dels qui van tindre la fortuna de conéixer-lo. L'horari del tanatori és de  12:00 a 14:00h i de 15:30 a 18:00h. La missa funeral se celebrarà aquesta mateixa vesprada, en les 18:00 hores, en la capella del Tanatori d'Ontinyent.