Aquesta mateixa setmana s'ha iniciat la creació de l'Associació de Veïns Ausiàs March d'Ontinyent, amb l'objectiu de defensar els interessos dels habitants d'aquesta zona de la ciutat de recent creació.
L'àmbit d'actuació de la AAVV Ausiàs March contemplarà no sols el parc, sinó també l'avinguda Manuel Sanchis Guarner, i part dels carrers Martínez Valls i José Iranzo. Al capdavant de l'entitat estarà el ontinyentí Francisco Malpartida de la Vall, com a president; Antonio Cambra Calabuig, com a vicepresident; Ferran Sierra Sánchez, com secreatario; i Lucía Micó Albert com a tresorera. Completen la junta com a vocals: Chelo Terol Antoni, MªAmparo Sanz Borredà, Luis Cambra Taberner i Inmaculada Pla Soriano.
Entre un dels reptes principals de l'associació es troba solucionar els problemes de convivència, amb sorolls i baralles sobretot els caps de setmana, que s'han convertit en un habitual des de fa temps. Referent a això, Malpartida assegura que existeix “un problema que cal atallar” i que esperen poder fer més força de manera col·lectiva. No obstant això, el president ha volgut destacar que l'objectiu de la creació d'aquesta associació va “més enllà dels problemes de seguretat” i que, en definitiva, la finalitat de l'entitat és més àmplia i passa també per “impulsar activitats culturals i d'oci; promoure el respecte i la convivència entre el veïnat i defensar i promoure la millora del patrimoni del barri”.
El pròxim pas que tenen pensat serà acabar de formalitzar l'associació de manera formal i presentar l'associació públicament en un acte previst per a després de l'estiu, si les circumstàncies sanitàries ho permeten.