Ens Uneix tindrà la clau per decidir el Govern de la Diputació de València. Així serà després que el recompte final de les eleccions municipals del 28 de maig dut a terme en la Junta Electoral de Zona d’Ontinyent aquest divendres haja ratificat que la formació liderada per l’alcalde ontinyentí, Jorge Rodríguez, és la més votada amb 11.117 vots en el partit judicial, 17 més que els 11.100 del Partit Popular, segons s’ha conclós en l’escrutini.
Així doncs, es confirma que els blocs d’esquerra (PSPV-Compromís) i dreta (PP-Vox) sumaran 15 diputats cadascun, quedant en mans de la representació d’Ens Uneix el vot decisiu per conformar govern, i posteriorment per a arribar a acords. L’actual diputada de la formació, Natàlia Enguix, explicava que “no ha estat fàcil, però després d’un dia intens en la Junta Electoral de Zona, es ratifica que serà la nostra formació la que decidisca el futur de la Diputació. Una decisió que anem a fonamentar en l’atenció als interessos d’Ontinyent i de La Vall d’Albaida, som un partit municipalista i la prioritat són els nostres pobles, com hem vingut ja demostrant els últims 4 anys. No ens han regalat res, però el resultat és molt favorable i estem contents i orgullosos de poder representar als nostres municipis”, remarcava.
El Secretari d’Organització d’Ens Uneix, Jordi Vila, posava de relleu “l’esforç fet durant la campanya, que ha donat fruit i ens permetrà tenir 6 alcaldies i la representació en la Diputació. Ontinyent, La Vall d’Albaida i els municipis menuts d’interior van a seguir tenint en nosaltres una veu a València que defensarà les seues necessitats, ara en una posició molt favorable perquè s’els escolte”, concloïa.