Ontinyent ha aconseguit una subvenció d'1.357.274,84 euros per part de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori per a implantar nous sistemes de recollida de residus de manera separada i millora dels existents. Es tracta d'una subvenció dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència, a la convocatòria de la qual s'han presentat moltes localitats de la Comunitat Valenciana, però tan sols Torrent i Ontinyent han aconseguit més d'1 milió.
En el cas d'Ontinyent, l'ajuda que rebrà és d'1.357.274,84 €. Es tracta d'una quantitat important de cara al sistema de recollida porta a porta en el qual porta treballant el consistori els últims anys.
Fonts municipals expliquen que es posarà en marxa el procediment, que serà llarg, perquè té una tramitació especial en la qual primer s'ha d'aprovar una estructura de costos per a la fórmula de revisió dels preus. És el pas previ a poder licitar el servei, traure'l a exposició pública i novament, tramitar-lo davant la Generalitat. Si es comença el procediment ara, es podria licitar el nou servei a la fi d'estiu o a la tardor.