L'Ajuntament d'Ontinyent ha aconseguit la inserció laboral de 22 persones en risc d'exclusió social amb la segona edició dels programes “Viu La Vila” i “Itinerari Viu”. En esta edició, l’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut una subvenció de prop de 150.000 euros cofinançats per la Unió Europea (a través del Fons Social Europeu) i la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana per fomentar la inclusió social i la lluita contra la pobresa i la discriminació. 
La regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, impulsora de l'adhesió a estos programes, mostrava la seua satisfacció en conèixer les dades perquè “creiem en la implantació d'un nou model a l'àrea de Serveis Socials que fomente més l'autonomia de les persones enlloc de limitar-se simplement a l'assistència”. L'actuació està enfocada per a persones en situació d'exclusió social o en risc de caure en ella, com ara dones víctimes de la violència de gènere, famílies monoparentals sense pensió, aturats majors de 55 anys, persones amb malalties mentals o diversitat funcional, o amb problemes d’addicions, sempre i quan tinguen entre 16 i 65 anys a tots els casos. 
Durant este 2018, s'han atès al voltant de 200 persones i el programa ha comptat amb 103 participants. Tots ells han estat acompanyats per un equip multidisciplinar composat per 3 psicòlegs, 2 treballadores socials, 1 informàtic i 1 cuiner. El programa que té com a objectiu incorporar a estos grups socials al món laboral a través d'itineraris integrats s'ha organitzat en tres fases. 
En la primera d'elles, s'ha elaborat un perfil personal d'ocupabilitat, que ha permès en la segon fase establir els objectius, suports personalitzats necessaris així com la relació d'accions de promoció personal i millora de l'ocupabilitat. L'última fase constava d'un acompanyament en forma de tutories individuals i/o col·lectives que buscava potenciar l'apoderament de la persona participant a través de diversos cursos com alfabetització digital, cuina, manipulador d'aliments o tallers de tècniques d'entrevista, de gestió del temps o d'habilitats socials. 
Estos dos programes s'afegeixen a les ajudes de serveis socials, la renda garantida o del Servef que les persones participants del programa ja venen rebent. L'Ajuntament d'Ontinyent destina més d'1 milió d'euros a ajudes socials, entre fons propis i de la Conselleria.